Depremzedelere nakit ve psiko-sosyal destek
Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, UNICEF ile iş birliği kapsamında 2018 yılından bu yana çocuk personel konusunda kararlı bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
Bu iş birliğinin temel amacının çocuk işçiliğinin önlenmesine katkı sağlamak ve çalışan çocuklara ve ailelerine destek sağlamak olduğunu ifade eden Palandöken, “Bu kapsamda kendi özdenetim mekanizmasını kurmuş tek meslek kuruluşuyuz. Üye işyerlerimizi İşyeri Denetim ve Danışma Gruplarımız (IDDG) ile denetliyor ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.Kahramanmaraş, Hatay, Bursa ve Gaziantep olmak üzere 11 ilde pilot eğitimlerimize devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.
Çıraklar için destek
Yeni dönemde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen öğrencilere nakit ve manevi takviye sağlanacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:
“Çıraklara iş yeri temelli eğitim imkanı sunan Konfederasyonumuzun işyerlerinin depremden nasıl etkilendiğini anlamak amacıyla hızlı bir değerlendirme çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmanın bulgularına göre nakit, psikopat kazandıracak faaliyetler. -UNICEF aracılığıyla deprem bölgesindeki işyerlerinde gençleri destekleyecek sosyal ve sosyal faaliyetler yeni dönem programımızda yer alacak.”
Gençlerin dijital dönüşümü desteklenecek
Gençlerin dijital dönüşümlerini destekleyerek istihdam sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Palandöken, dijitalleşmenin mesleki eğitime etkilerini değerlendireceklerini, bunun için eğitimler düzenleyeceklerini, çırakların dijital becerilerini ve mesleki gelişimlerini destekleyeceklerini açıkladı.
İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemine değinen Palandöken, “Çıraklarımız çocuk işçi değiller. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi almış, ustalarından öğrenmiş öğrencilerdir.” değerlendirmesini yaptı.