Haber

Avrupa’da büyük mafya operasyonu

İtalyan organize suç örgütü Ndrangheta hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, çarşamba günü Avrupa’nın 6 ülkesinde düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı. Sadece Almanya’da yakalanan 100 civarında örgüt mensubunun olduğu belirtiliyor.

Avrupa’daki cezai soruşturmalarda adli işbirliğini koordine eden Europol ve Eurojust’ın koordineli soruşturması kapsamında İtalya, Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanya’da operasyonlar gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük mafya örgütü olarak kabul edilen Ndrangheta, kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanıyor.

İtalyan ve Belçika makamları, söz konusu dolandırıcılık örgütünün Ekim 2019 ile Ocak 2022 arasında 25 ton kokain kaçırdığını ve İtalya’nın kısmen özerk bir bölgesi olan Calabria’dan Belçika’ya 22 milyon avrodan fazla para aktardığını iddia ediyor.

ALMANYA’DA BEŞ EYALETTE OPERASYONLAR

Bavyera eyalet polisi, baskınların üç yılı aşkın süredir devam eden ve “Eureka Operasyonu” adı verilen bir soruşturma sonucunda gerçekleştirildiğini duyurdu.

Alman güvenlik birimlerinden yapılan açıklamada, operasyonlar kapsamında Bavyera eyaletinde 4, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 15 ve Rheinland Pfalz eyaletinde 10 kişinin yakalandığı bildirildi.

Düsseldorf, Koblenz, Saarbrücken ve Münih savcılıkları ile Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Palatinate ve Saar eyaletlerinin asayiş soruşturma büroları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bavyera’da 130’dan fazla özel kuvvet mensubu 10 mülkte arama yaptı. Aramalarda AB tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarılan 4 kişi yakalandı. Kuzey Ren-Vestfalya’da 500 civarında kişinin katıldığı operasyonlarda polisin katıldığı, toplam 51 mülkte (ev, apartman, iş yeri ve iş yeri) arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda 15 kişi yakalandı. Rheinland-Pfalz’da düzenlenen baskınlarda 10 kişi tutuklandı.Polis, federal hükümet ve diğer eyaletlerin özel birimleri ile gümrük ve vergi soruşturma birimleri tarafından takviye edildi.

Açıklamada aranan zanlılardan bazılarının İtalya ve diğer ülkelerde yakalandığı belirtildi. (DW Türkçe)

haberpertek.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu